sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Pentru cei pasionati, noutati de la Borsa.

 Imi e drag Maramuresul pentru oamenii si frumusetile lui. Imi place zona Codru, Lapusul are farmecul lui aparte, Valea Izei e mirifica , Brebul si Cimitirul Vesel ne -au facut cunoscuti. Dar mie imi place Borsa. Am gasit aici suflete faine si peisaje desprinse din rai. Borsa inseamna o destinatie turistica cum rar mai gasim prin zona. Ai tot ce vrei. Liniste, frumusete, peisaje, rododendroni, padure, aer curat, oameni buni, partie de ski, trasee montane, zbor cu parapanta, restaurante faine si locuri de cazare cu preturi decente si toare facilitatile. Despre Cabana Coasta Plaiului am mai scris si vom mai scrie. Merita incercata o petrecere aici. Veti gasi locul potrivit pentru incarcarea bateriilor si pentru o priveliste de nedescris.


Din decembrie 2021, in debutul sezonului de iarna , in Borsa veti gasi noutati, mai ales cei ce iubiti sporturile de iarna. 

O telegondola va lega complexul turistic de vechea partie olimpica de ski. 



Desi inaugurarea oficiala va avea loc in anul 2022, anul acesta turistii si localnicii vor avea facilitati ce vor functiona la 60% din capacitate. Vor fi date in folosinta si doua partii noi, de 3 si 4 km. Cea de 3 km e rosie, cu instalatie de nocturna, iar  cea de 4 km  e albastra. E important ca ambele sunt dotate cu tunuri de zapada, asa ca atunci cand temperaturile o vor permite, vom avea inclusiv zapada artificiala, alimentata din lacul artificial creat în acest sens 



Cei mai putin obisnuiti cu sporturile de iarna, vor putea invata pentru ca se va deschide o scoala de ski si un centru de inchirieri echipament iarna, 

Parcare noua, centre comerciale, apreschi, cluburi pentru petrecerea serilor de iarna, centru Salvamont si toate failitatile necesare unei statiuni montane moderne. Mai sunt doua partiii private, asa ca iubitorii sporturilor de iarna vor avea la dispozitie 12 km de partii. zapada sa fie 😅. Si conditie fizica adecvata . 


Ne vedem clar anul acesta, sunt curios cum se vor derula toate aceste activitati. Cei ce vor sa petreca timp frumos intre oameni faini, acum aveti unde.

Borsa, mon amour ! 

apropos... a nins deja in zona 😀

Un comentariu:

  1. Oui,nous aussi, nous aimons beaucoup cette zone des maramures, été comme hiver!!! Randonnée pédestre, ski de randonnée et ski alpin!! Endroit sympas !!
    Et merci pour le petit msg francophone...Mon Amour...Borsa!! Nous voilà !
    Bises à toi Dan!! Te pup! Julie

    RăspundețiȘtergere

Atunci cand bati la portile raiului...

 Rar mi-a fost dat sa imi fie atat de greu intr-o cursa de alergat pe munte. Rodnei Ski Race de anul acesta mi-a intins corzile sufletului l...